Eerste minister Charles Michel en vice-eersteminister Alexander De Croo bezoeken BeCentral

#brussels, #digitaleatelier, #google, #homadic, #PrimeministerofBelgium -

Eerste minister Charles Michel en vice-eersteminister Alexander De Croo bezoeken BeCentral

Eerste minister Charles Michel en vice-eersteminister en minister van Digitale Agenda Alexander De Croo hebben op dinsdag 19 juni een bezoek gebracht aan de digitale campus “BeCentral”.

De digitale hub BeCentral werd in oktober 2017 ingehuldigd door de Koning. Hij omvat 39 actieve initiatieven omtrent digitale opleiding, digitaal ondernemerschap of het gebruik van technologieën voor maatschappelijke doeleinden. Sinds april 2018 is ook het Digitaal Atelier van Google, dat gratis opleidingen voor het grote publiek aanbiedt, in BeCentral gehuisvest.

BeCentral is gevestigd in het Centraal Station van Brussel, een van de drukste stations van het land met elke dag meer dan 60 000 pendelaars.

Tijdens dit bezoek konden Charles Michel en Alexander De Croo de verschillende initiatieven ontdekken die in BeCentral worden ontwikkeld. Vervolgens spraken ze een uur lang met een dertigtal jongeren die een opleidingsprogramma hebben gevolgd bij BeCentral. Tijdens deze discussie wisselden ze met een open geest van gedachten over de toekomst van het onderwijs en de competenties, over diversiteit en over het vertrouwen van de burgers in de toekomst.

Charles Michel: “De sector van de informatie- en communicatietechnologie is een innovatieve sector die banen schept. Het Nationaal Pact voor Strategische Investeringen van de federale regering zal betrekking hebben op 5 strategische domeinen, waaronder de digitale agenda. Er is 30 miljard euro uitgetrokken voor verschillende projecten om de jobcreatie te ondersteunen via investeringen tegen 2030.”

Charles Michel visits, gogle digitale atelier

Alexander De Croo: “De digitale economie is de economie van de toekomst, maar vandaag hebben maar zes op tien Belgen voldoende digitale vaardigheden om mee te kunnen.  Daarom is het belangrijk dat we in ons land zoveel mogelijk investeren om mensen digitaal vaardig te maken. Op amper een jaar tijd is BeCentral uitgegroeid tot het kloppende hart van alles en iedereen die wil inzetten op digitale vaardigheden. Het doet deugd om de enthousiaste verhalen van de cursisten te horen en te zien hoe zij met veel overgave hun toekomst vastpakken.”

Alexander decroo, visits Google digitale atelier

Laurent Hublet, gedelegeerd bestuurder van BeCentral: “De digitale technologieën zijn overal in ons dagelijks leven aanwezig. Een fundamentele uitdaging voor het burgerschap van morgen is dat iedereen een speler en een producent van deze technologieën kan zijn, en niet alleen een gebruiker. Daarom hebben de veertig medeoprichters van BeCentral zich voorgenomen om in 2018 10 000 Belgen te inspireren, op te leiden en vertrouwd te maken met de digitale wereld.”

 Prime minister of Belgium Charles Michel, Alexander Decroo in Brussels , Belgium, Homadic

Google digital atelier and Homadic


Leave a comment